1 de febrer del 2009







Rafa Nadal no té límits i s'ha proclamat campió de l'Abierto d'Austràlia en un partit molt igualat contra el número dos del món, Roger Federer, per 7-5, 3-6, 7-6, 3-6 i 6-2.El mallorquí es converteix en el primer espanyol en aconseguir la victòria final a Austràlia. Amb només 23 suma el sisè 'Gran Eslam' de la seva carreracursa i ha impedit que Federer iguali el rècord de Sampras amb 14 'grandes¿.Però per sobre del premi i de qui hagi guanyat, està el comportament d'ambdós tenistes, juguin les finals que juguin mai deixaran de sorprendre a tot el món.

En el discurs després de la final, Federer s'ha esfondrat com un 'nen' i s'ha desfet en un mar de llàgrimes davant de la impotència de no poder amb Nadal i se li ha escapat un 'm'està matant'.Nadal ha demostrat que a part del número un del món és un gran esportista i ho demostra amb els seus valors. El mallorquí ha tingut paraules de consol per a Federer i un gest de campió en no mostrar massa eufòria quan ha rebut el trofeu.El partit va començar una mica fred malgrat la calor de Melbourne, els dos cedien les seves sacades amb molta facilitat. A Rafa se li notava el cansament de la semifinal davant de Verdasco, va durar més de cinc hores.

Quan semblava que més costa a dalt se li posava la primera set a l'espanyol, dos 'breaks¿ en contra, Nadal va treure la grapa i la mirada felina que li caracteritza i va trencar la sacada al suís per tercera vegada per aconseguirfer la primera set.Cap dels dos no volia regalar el partit i el suís va sortir endollat en la segona set. I es va tornar a repetir la circumstància de la primera set, però al contrari, quan millor estava Rafa en la pista, Roger Federer va treure un tennis espectacular amb el seu revés creuat i es va emportar la set per 6-3.En joc, actitud i forces, la trobadaencontre estava molt igualada, es notava que el número un i dos del tennis mundial estaven cara a cara.La tercera set va començar més igualat que els anteriors, cops impressionants per part dels dos tenistes. Federer enviava boles al fons de la pista movent Nadal d'un costat a un altre.

Amb tanta igualtat per part dels dos, es va arribar al 'tie-trencament de servei'. En el moment crucial de la set, Nadal va treure el seu millor tennis i es porto el la ' mort súbita¿ per un 7-3, adjudicant-se la tercera set.La quarta set començava amb bon sabor de boca per a Rafa, que veia a prop el títol després dels dos primers jocs. Però Federer va demostrar el seu passat com a número un del món i va remuntar l'adversitat, emportant-se la set amb claredat per 6-3.Només faltava una set per conèixer el guanyador de l'Abierto d'Austràlia i el dubte de si a Nadal li quedaven forces per continuar lluitant i així va ser. L'incombustible mallorquí ha seguit amb el seu braç de ferro i ha destronat el Federer com a 'rei' d'Austràlia, després de quatre títols del suís.Rafa Nadal no coneix límits i possiblement es converteix, si no ho és ja, en el millor esportista espanyol de la història.