1 de febrer de 2009


Els nombres del Barça són de campió. Així ho diu la història... De seguir així, a l'equip de Pep no hi ha qui el freni


El Barça passa per un gran moment de formaEl FC Barcelona se surt. És una dada objectiva. A les xifres acumulades per l'equip de Pep Guardiola en les primeres 14 jornades de Lliga cal remetre's per comprovar-ho. És el millor en gairebé tots els aspectes i capítols del joc. Allà està, llavors, la seva privilegiada posició a la taula, amb 35 punts, sis més que el segon (Villarreal), vuit més que el tercer i el quart (València i Sevilla) i nou més que el cinquè (Reial Madrid). I, respecte a l'equip blanc, enemic esportiu número un dels barcelonistes, amb el que es veuran les cares el dissabte en el Camp Nou, la comparació és abismal. El Barça, ara com ara, viu en un món de llums. El Reial Madrid, per la seva part, transita entre ombres.
D'entrada, l'equip català suma 35 punts dels 42 que s'han posat en joc. Només ha fallat a Sòria, on va perdre 1-0 i al Camp Nou davant del Racing i el Getafe (1-1). La resta de partits jugats, 11, els ha guanyat tots. De fet, des del KO davant del Numancia, 31 d'agost, el Barça no sap el que és doblegar el genoll. D'altra banda, l'equip de Guardiola és el que més gols ha convertit (44), pel qual la seva mitja golejadora és de més de tres per partit, concretament de 3,14.Espectacular. De fet, és la millor arrencada del club en la història de la Lliga. Aquestes xifres també les va assolir l'equip de Johan Cruyff en la temporada 1990-1991 i el de Frank Rijkaard a l'exercici 2004-2005. En ambdues ocasions aquest gran inici va portar l'equip a guanyar la Lliga anticipadament.La unió del vestuari i el compromís de l'equip amb la samarreta i amb l'entrenador estan portant l'equip al més alt, tant en la Lliga com en la Champions.

El Barça està demostrant que, amb treballfeina i humilitat és imparable. Les xifres no enganyen. En cas de continuar així, no hi haurà qui el freni... Per la seva part, el Reial Madrid s'ha convertit en una caricatura tant de club com d'equip. Amb un president qüestionat obertament i acusat de defensar els ultres, i amb entrenador que ha arribat a reconèixer públicament que no es veu capaç de guanyar dissabte en el Camp Nou, el Reial Madrid arriba al partit davant del Barcelona en el pitjor moment de la temporada. Davant de semblant panorama, Raúl i companyia semblen condemnats a sofrir tal correctiu que bé podria marcar el rumb de la temporada per als blancs. Una derrota dissabte vinent condemnaria definitivament al tècnic Bernd Schuster, deixaria el projecte del director esportiu Pedja Mijatovic al caire del precipici i al president Ramón Calderón amb la moció de censura a les seves esquenes.

Sortir del Camp Nou amb 12 punts menys que el teu màxim rival seria el cop de gràcia per a un projecte que va començar amb mal peu la temporada -el frustrat fitxatge de Cristià Ronaldo i els 'no' de Vila i Cazorla a última hora-, que va continuar amb una pléyade de lesionats i que pot acabar amb una fractura social i esportiva sense precedents.La veritat és que els números de l'actual Madrid corresponen a un equip del munt i no a un que és encara el vigent campió. No destaca en res, pel cap alt a ser un equip més o menys ofensiu, ja que després del Barcelona, és el conjunt que més gols ha marcat, amb 33 dianes, empatat amb l'Atlético de Madrid. Però poc més. En la resta, destaca més aviat en els aspectes negatius, tant a nivell de gols encaixats, és un dels equips que més gols rep, 24, empatat amb l'Athletic de Bilbao com en l'aspecte de les targetes en ser l'equip més sancionat amb diferència de la Lliga.

I no només les dades en el camp fan enrojolar al club blanc sinó aspectes com el nombre de lesionats o la preparació física on el Madrid té la infermeria repleta i per a més 'inri' fitxa jugadors lesionats. De dolent en pitjor!